tirsdag den 31. august 2010

Link til diverse artikler henover sommerferien

 • Politiken skriver d. 16/8: "Båring er en af de byer, hvor aktive borgere kæmper for at bevare skolen. Lykkes det ikke, er de klar med en friskole." Læs hele artiklen her.
  Og i en anden artikel: "Markant flere søger om at åbne nye friskoler". Læs den her.
 • Undervisningsministeriet skriver d. 16/8 under titlen "Populært at oprette frie grundskoler".
  Artiklen siger:

  "Det er blevet populært at oprette friskoler.

  Da fristen for anmeldelse af nye frie grundskoler udløb den 16. august, havde Undervisningsministeriet modtaget 66. Det er mere end dobbelt så mange som i 2009.

  Grundlovssikret retUndervisningsminister Tina Nedergaard konstaterer, at der er sket en stigning i antallet af anmeldelser om at oprette nye friskoler. Hun peger på, at der kan være mange årsager til, at en kreds af forældre vælger at oprette en friskole.

  ”Som undervisningsminister må jeg bare sige, at alle er i deres gode ret til at oprette friskoler – det er faktisk en grundlovssikret valgfrihed. Det er så min opgave at fastholde folkeskolen som et rigtig godt valg for alle forældre. Blandt andet derfor er jeg netop nu i gang med – sammen med andre vigtige aktører – at løfte folkeskolen yderligere, så vi i de næste mange år kan tilbyde de danske forældre en endnu bedre folkeskole,” siger Tina Nedergaard.

  Af de 25 anmeldte friskoler i 2009, blev kun otte oprettet. Flere af de resterende er anmeldt igen i 2010.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar