tirsdag den 27. april 2010

HOME siger: "Skolen bestemmer hvor børnefamilier bor"

[HOMEs hjemmeside, Bolignyt, 20-04-2010]

Børnene spiller ind på boligjagten. Det handler meget om tryghed, tid og praktisk hjælp, når børnefamilier vælger et sted at bosætte sig.


BOLIGJAGT: Familier med børn vil bo tæt på en skole og allerhelst den rigtige skole, viser spørgeundersøgelse .

Den lokale skole og ikke mindst skolevejen dertil fylder mest, når danske børnefamilier vælger hjem i dag – hvis de ser bort fra selve huset.

Når ejendomsmæglere viser villaer og rækkehuse frem for danske børnefamilier, får de typisk spørgsmål som,hvor ligger skolen i forhold til huset – og er der en god skolevej?

”Skolen betyder i virkeligheden meget for en børnefamilie. Hvis vi ser bort fra selve huset, så ligger skolen helt i top over ønsker til det kommende hjem. Når der venter ti års skolegang, så er det helt afgørende for forældrene, at de føler sig trygge ved skolevejen,” siger Niels H. Carstensen, kommunikationschef i home.

Skolen spiller ind

Derfor vækker det også stærke følelser, når folkeskoler bliver lukket.

”For landsbyerne er det altid et stort tab, når de mister den lokale skole. Det gør livet mere besværligt for børnefamilierne, og byen mister et omdrejningspunkt. Uden skole er det sværere at trække nye familier til – og det spiller i sidste ende ind på huspriserne i byen,” siger home-chefen.

Når det er sagt, så er det ikke kun et spørgsmål om en sikker og let skolevej. I områder, hvor der er flere skoler, kan det også tælle højt, om adressen hører under den ”rigtige” skole - det rigtige skoledistrikt. For forældrene er også opmærksomme på skolernes ry.

Det prioriterer de


Hvis man skal sætte et ord på børnefamiliernes tre topprioriteter – afstand til skole, til jobbet og til familie og venner – så handler det om bløde værdier.

”Børnefamilier vægter de bløde værdier højt. Det handler om tryghed, tid og praktisk hjælp. Skolen er omdrejningspunkt for børnenes hverdag, og vi vil hellere bruge tiden på vores børn og ikke transporttid til arbejdet. Og så er det rart at have de nærmeste tæt på, når vi har brug for hjælp til afhentning, pasning eller godt selskab,” siger Niels H. Carstensen.

FAKTA: Skolen scorer højt

· I en ny spørgeundersøgelse fra home svarer to ud af tre ejendomsmæglere, at en typisk børnefamilie fokuserer mest på afstanden til den lokale skole/daginstitution, når de må vælge dén faktor, der vægter højest.

· Hvis ejendomsmæglerne må vælge tre faktorer, svarer knap ni ud af ti afstand til skole. Som nummer to kommer afstand til jobbet og som nummer tre afstand til familie og venner. [Læs evt mere på HOMES hjemmeside]

Kilde: webspørgeundersøgelse til home franchisetagere og salgschefer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar