mandag den 26. april 2010

Måske skal vi lige repetere

[Det er måske lige værd at erindre, hvad de kommunalte valgte personer sagde i marts:]
[Besparelser i Middelfart - Politikere på vild flugt fra valgløfter, TV2/FYN 17. marts]

Der er lagt op til skolelukninger i Middelfart. Embedsmændene anbefaler fire navngivne skoler lukket. Planerne står i skærende kontrast til valgløfterne i efteråret.

De økonomiske problemer i Middelfart betyder måske at fire skoler nu bliver lukket. Skolelukningerne kan spare kommunen for ni millioner kroner.

Af materiale på Middelfart Kommunes hjemmeside fremgår det, at de fire skoler som embedsmændende anbefaler bliver lukket er Tanderup, Fjelsted/Harndrup, Aulby og Båring.

Eleverne på disse skoler bliver flyttet til skolerne i Gelsted, Brenderup, Strib og Nørre Aaby.

- Vi lægger anbefalingerne frem for at skabe åbenhed og dialog. Efterfølgende skal vi politikere så tage stilling til hvordan vi kan spare 75 millioner kroner, siger borgmester Steen Dalhstrøm.

Foreslagene om skolelukninger kommer få måneder efter at politikerne i Middelfart lod sig vælge på løfter om at sikre og forbedre kommunens skoler.

Lovede flere penge

I TV 2/FYNs valgguide erklærede Steen Dahlstrøm sig imod både skolelukninger og skolesammenlægninger, og skrev:

- Socialdemokraterne sikrer gode forhold og levedygtige lokale samfund i hele kommunen. Vi lever og bor i lokalsamfundet. Det er her, børnene går i skole, ældre bor og vi samles i fællesskab til idræt eller i foreningslivet. Den lokale kultur skal bevares og styrkes. Det er en selvstændig målsætning at sikre levedygtige lokalsamfund i hele den nye kommune

Venstres spidskandiat Niels Bebe var på linje med borgmesteren. Han erklærede sig ligeledes imod både skolelukninger og skolesammenlægninger.

- Vi skal have folkeskoler med begejstring og alle elever skal have fremtidssikrede undervisningsmaterialer. Vi ønsker, at bevare skoler med lokal opbakning, skrev Niels Bebe i sin valgprofil.

Begge kandidater slog til lyd for at der blev tilført flere resurser til både eleverne og vedligeholdelse af skolerne.

Politikerne vil først om nogle måneder fortælle, hvad de mener om forvaltningens forslag om skolelukninger, men borgmesteren slår fast, at situationen i dag er helt anderledes end den var under valgkampen.

- Der er sket meget siden efteråret, og vi står over for et helt andet Danmark end i efteråret. Krisen kradser og vi mangler pludselig 75 millioner kroner i kassen. Vi bliver skåret i vores tilskud og finanskrisen raser, så derfor skal vi have analyseret alle muligheder, lyder det fra den socialdemokratiske borgmester i Middelfart.

Konservative meldte klart ud

Enkelte kandidater forudsagde dog allerede i efteråret, at skolelukninger ville blive uundgåelige. Morten Weiss Pedersen fra De Konservative meldte således klart ud, at det kunne blive nødvendigt at lukke skolerne i Tarndrup og Fjeldsted-Harndrup.

Han kaldte dengang sine modkandidater for tøsedrenge, fordi de ikke villle fortælle vælgerne, at skolelukninger kunne blive nødvendige.

Klart flertal mod skolelukninger

Skolelukningerne kan dog blive svære at få gennemført i byrådet, hvis ellers politikerne står fast på hvad de lovede i valgkampen.

TV 2/FYNs spørgeskemaundersøgelse i efteråret afslørede at 80 procent af kandidaterne var uenige i at der skal ske skolelukninger og skolesammenlægninger. Samtidig mente 80 procent af kandidaterne, at Middelfart skulle tilføre flere resurser til undervisningen og vedligeholdese af bygninger.

/hmm - måske forklaringen på manglende ja til deltagelse i Båring Skoles familiecafé skal findes her!"

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar