mandag den 17. maj 2010

Bagsædebørn? Nej, tak.

Pressemeddelelse: 175 elever afleveres på Nørre Aaby Skole torsdag den 20. maj

Kom og vær med når Båring-Asperup afleverer 175 elever til Nørre Aaby Skole nu på torsdag den 20. maj kl. 7.30. Aktionsgruppen for Bevarelsen af Båring Skole siger nej tak til bagsædebørn og demonstrerer det trafikkaos, som opstår, når 175 elever ekstra afleveres på Nørre Aaby Skole. Forældre til elever på Båring Skole mødes på Langgyden i Asperup kl. 7.30 og kører samlet mod skolen i Nørre Aaby til ringetid.

Medlem af aktionsgruppen, Bjarke Eg Sørensen: ”Med aktionen vil vi gerne sige, at vores børn ikke skal blive bagsædebørn. Idag kan langt de fleste af eleverne på Båring Skole gå eller cykle til skole. Hvis Båring Skole lukker, bliver Middelfart Kommunes tilbud til vores børn, at de kan tage bussen til Nørre Aaby Skole. Vi er ikke interesseret i, at vores børn fremover skal tage bussen. Der er aldrig nogen, der er blevet kloge af at sidde i en bus. Børnene i Båring-Asperup skal kunne blive ved med at gå på stien sammen med klassekammerater hjem fra skole.”

Hvis forældrene i Båring-Asperup vælger at køre eleverne til skole frem for at sætte dem på bussen, opstår nye trafikale udfordringer i Nørre Aaby. Og sender de børnene afsted på cykel, bliver det ikke uden bekymring. Turen går nemlig ad Hedegårdsvej, som forbinder Asperup og Nørre Aaby, og ruten mangler både belysning og cykelsti. Større skolebørn fra Båring bruger allerede nu vejen til skole i Nørre Aaby og med en lukning af Båring Skole kommer også skolebørn fra 0. til 6. klasse til at bruge vejen. Aktionsgruppen for bevarelsen af Båring Skole viser gerne skolebørnenes rute fra Asperup til Nørre Aaby frem for journalister.

Middelfart kommune har fremlagt en strukturanalyse, hvori det fremgår, at kommunen skal spare 75 millioner kroner. Inden for skoleområdet forventer man at spare 8.8 millioner kr. ved at nedlægge fire folkeskoler i landsbyerne. Efter borgmesterens udsagn den 3. maj på byrådsmødet bliver det formentligt besluttet, om Båring Skole lukkes, sidst i juni 2010. Inden det ringer ind i byrådet, belyser Aktionsgruppen for Bevarelsen af Båring Skole de problemstillinger, der er tilknyttet til Middelfart Kommunes forslag om at lukke Båring Skole.

På vegne af Aktionsgruppen for Bevarelsen af Båring Skole

Lene Ladefoged
Mail: leneladefoged580@hotmail.com

Kontaktperson: Bjarke Eg Sørensen, tlf.: 30 42 15 87
Far til søn på Båring Skole og til rådighed for interview: Jens Andersen, tlf.: 28 26 55 48

Ingen kommentarer:

Send en kommentar